miércoles, 21 de agosto de 2013

Pan para el fin de semana y magdalenas

No estoy subiendo al blog mis últimos panes porque es que más o menos sigo haciendo el mismo tipo de pan.  Masa madre, harina (en estos momentos lo que va quedando en la despensa que ya es muy poco), agua y sal. 
 
El resultado esta última semana ha sido este pan horneado en molde y creo que 100% integral (si mal no recuerdo). 

 
 
Lleva muy poca masa madre para que fermente más despacio.  Mezclé los ingredientes por la mañana y hornee por la tarde. 

 

 
 
Además este fin de semana pasado también hice magdalenas.  La receta de siempre porque siempre sale bien.  En esta ocasión lleva zanahoria y manzana verde que me quedó de un zumo que preparé en la licuadora y almendra molida.  Están muy buenas, perdón, estaban muy buenas. : )
 
 
 
 
I am still baking bread every week although I am not posting about it.  The reason is that as you can see I am baking more or less the same tin-loaf as always.  Sourdough, flour, water and salt and that's it.  Right now I am using a wholemeal flour (I think is Allison) that is all the flour I have left in the pantry.  I need to buy more flour. I am using just a tablespoon of sourdough for 500 gr flour because here in Málaga is really hot and I don't want that the dough ferments too quickly. I am also adding like 380 gr water or even a bit more becasue this type of flour needs a lot of water. I mix everything in the morning and I bake in the afternoon or early evening.
 
I baked this weekend some muffins or magdalenas as well.  The same recipe I always follow.  This time I put some carrot and green apple because I had a carrot and apple juice in the morning and what was left was too good to throw away (the carrots and the apple were clean when I did the juice).  I added some almond flour too.  They are, well they were delicious.
 

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